Startsida
Vad händer i Hotagsbygden
Fiber i Hotagsbygden
Byarna i Hotagsbygden
Fiske & Fiskevårdsområden
Gratis fiske för barn
A. Gunnarvattnets fvo
Fisketips för Gunnarvattnets fvo
B. Valsjöns fvo
Fisketips för Valsjöns fvo
C. Rörvattnet-Skogsjö fvo
Fisketips för Rörvattnet-Skogsjö fvo
Hotagenkortet
Fiskevägenkortet
Hotagens Snöskoterklubb
Jakt
Se & Upplev
Hitta hit
Boende, Service & Företag
Broschyr
Kontakt
Bra länkar om Jämtland
 


  Svenska
     
  English
     
  Deutsch
Paradiset för fiskefamiljer
3-2.jpg
C. Rörvattnet-Skogsjö fvo

Rörvattnet-Skogsjö fvo ligger i gränslandet mellan fjäll och skog, vilket skapar en inspirerande miljö för fiske och andra aktiviteter.
Området erbjuder bl a sjöfiske i Rörvattnet, Lillkingen och Storkingen, strömfiske i Ansättån och Grubbdalsån samt en mängd fiske i tjärnar både i skogslandet och nära fjällen som t ex Nedre lilla Stensjön.
Från midsommar rekommenderas långdragsfiske eller fiske med streamer efter storöringar i Rörvattnet och Storkingen. Områdets tjärnar erbjuder trevligt spöfiske efter öring som t ex Bustadtjärn, Tallsjön, Skogsjön och Stortjärn.

Här finns vatten för alla typer av fiskare; för den som vill ha en utmaning, för den som vill ha lugn och ro, för den som vill ha det enkla fisket eller vill att det ska nappa ofta.
Kortfiskesäljare och bevakare kan oftast tipsa om lämpliga vatten
En riktig utmaning är fisket i Långtjärn (C7), där stora öringar på kilot och däröver ses vaka och hoppa i vattnet. Här är en del av utmaningen att hitta det rätta betet för dagen; mask, spinnare eller fluga? Vintertid är pimpelfiske efter röding på sjöarna Rörvattnet, Storkingen och Skogsjön en trevlig upplevelse, där chansen är stor att få en riktigt fin röding på kroken.

De flesta vattnen inom området når man lätt via skogsbilvägar. Tack vare den stora mängden vatten behöver man sällan trängas med andra. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser. Informationstavlor och markerade stigar leder fiskaren rätt inom området.

Nätfiskekort Bergsjön och utterfiskekort på Storkingen

Nätfiskekort Bergsjön 100 kr/dygn och båtlag
Nätstickan ska vara märkt med fiskekortsnumret. Max 5 nät med största maxstorlek 38 mm (Nätläggningsförbud under tiden 10/9-30/9)

Utterfiskekort Storkingen 100 kr/dygn och utter/båtlag under tiden 1/8-31/8
OBS! För fiske från spö vid samma tillfälle krävs vanligt fiskekort

Rörvattnets Stuguthyrning säljer nät- och utterfiskekorten samt hyr ut båtar för Bergsjön.